N9 and Melaka Trip Event !

Wednesday, March 4, 2009

Ako nak update lama dah.. tapi hajat x kesempaian sebab kekurangan material @ Pic.. tu pun curik2 amik dari PC AIN ..sorry ye AIN.. ako amik semua pic post2 manje sekali yg ada dlm PC ko hehehe.. 


Oke .. Trip nie dicadangkan dah lama dah, tapi disebabkan oleh salah srg geng membe ako sakit appendiks.. so terpaksa la hold sampai luka dia dah sembuh.  So dipendekkan criter pada 28 February maka set la journey ke sanaa.... Asalnya di set untuk geng jantan je.. tapi dah kebetulan budak perempuan opis ako pun g Melaka.. so bertemu la ngan diorang untuk makan ikan bakar sekali..  

Alrite trip bermula dengan ako amik si ZAIM dahulu dlm tgh hari then seterusnya amik Fakrul di Opis TM .   So 1st trip kami pegi la ke N9 ke LEMAN DAWI untuk pekena cendol yang dikatakan popular  tu...

Perjalanan ke sana x susah and jauh pun dari KL, dalam 40 minit masuk area senawang pastuh jumpa la Kodai Leman Dawi Cendol nie... Masa mula2 masuk mmg  nampak la kedai nie best, 1st time tgk org amik cendol beratur cam amik Nasi Kandar.. 

So sementara tunggu si Ariff nie datang, kitorang pekena la dulu... 


"Yang beratur nie jgn risau, masih cukup.. cuma untuk orang yang baru nak masuk dah habis" ujar Pak Leman Dawi sambil pegang Signboard cendol habis... 


asik dok hirup air gamat..sekali sekala hirup cendol layan habis.. ( tong merah tu untuk refill cendol..FREE! ) 


tu le rupa Pak Leman Dawi.. seorang pejuang bangsa Melayu.. Korang pegi korang tau la maksud ako nanti..


Lepas je Si Ariff sampai, kitorang pun menuju la ke REMBAU untuk pegi ke Rumah Ariff (park keta) .. Dan sebelum ke MELAKA.. Sempat gak melawat tempat menarik di N9 seperti di PEDAS, makam Doll Said dan etc.. Pic xde plak...


Perjanan ke Melaka di teruskan,  



Hujan la plak, siap kena tempuh banjir ...  nasib guna keta 4wheel ako... 




Kota Belanda.. teringat Vclips Alleycats tangga tangga ke pintu bahagia...


Sampai Melaka dalam kul 4  lebey ..maka perjalanan diteruskan  untuk ke Medan Ikan bakau Anjung batu ..ako dah malas nak taip dah nie..refer pic je la ye 

Di Anjung Batu..byk PIC menarik..randomly pick je la... hhehe


Selepas Solat Maghrib Di Surau,  Plan diteruskan untuk bernight SAFARI di ZOO Melaka.. (yeay!)  Pic kelam and x dibenarkan tangkap gambau.. so ako x letak ler...Apapaun memang layan habis.. rasa cam budak2 tgk binatang plak..excited.. cuma ako kempunan nak tgk TAPIR MALAYA...  apapun nasib ada Harimau MALAYA..feveret ako gak tu... Even Hujan pun kitorang redah je .. lantak ahh... Sebelum balik sempat main ngan burung gembala kerbau.. pandai betui bagi Salam and hai bila kita gelak dia gelak..hehe kelakor..




Dah habis Di Zoo,  G makan2 di Restoran Terapung..Cantik kedai nie.. 

  

Perut sudah kenyang, lemak dah banyak..kena g sauna nie.. Trip diteruskan ke Kolam Air panas.. Geng2 pompuan masih nak ikut even dah lewat malam  ( xreti penat ke diorang nie dari pagi dah jalan2.. kacip fatimah byk nie.)





Nah tgk gambar kaki... semua berani celup kaki je.. hehehe... panas yg amat




Lepas habis je trip ke Kolam air panas... semua gerak ikut haluan2 masing.. Geng kami g ke arah N9 untuk hantau Ariff dulu  dan Geng Pompuan g arah KL straight untuk balik... Mmg menarik la trip kali nie...  Puas hati la even cuaca lembap dan hujan..dah xkira dah semua tu... 

tapi group dak pompuan lebih puas hati kot.. dari pagi diorang jenjalan Melaka.. then start dari petang join trip jalan2 cari makan  kami plak.. 2 in 1 ye ... hehe  .. Ako yang paling ako teringkat kat and rindu time kat rimau di ZOO Melaka tu.. sronok giler bila ako panggil diorang respon and 3 ekor dok bersusun depan ako.Siap mengaumm.. kecut perut wooo...mmg nampak gagah habis...  Brader penjaga pun siap cakap , " kau boleh keje jadi keeper nie, dia akan  respon kat suara orang yg selalu bagi makan je" 

bak kata Aida.. ada daulat kot.. Rimau suka hohohoh..  


trip makan best, jalan2 best.. kolam air panas best.. so kira percubaan pertama jadi organizer kira berjaya la kot.. event utama nak g PULAU.. so kumpul2 la duit pada siapa nak Join nanti !!!..


8 comments:

cahaya said...

owh yg bg salam tu burung gembala kerbau ek? btoi ka hg ni? aku igtkn burung tiong.....hurmmm

* nk p pulau mana? mmg kena start kumpul duit ni...hehe

p/s: hampa bg ka lg geng2 pompuan ni ikut?

cahaya said...

huhu....berani mirul curi2 tgk gambar kite!!! malunya....ain dh tapis ke gambar2 tu sume?

whitelilies island said...

cahaya:
dia curik2 amek dowh..aku rs ain x tapis lg fail yg dia amek tu..kalo kakmar tau abes laa..hehhehee..

p/s: seb baik aku fotografer..heuheuheu...

StanNero:
kena bg credit kat aku nih..byk gmbr yg aku amek nih..ehehhee..
bese la team kami cekal tabah n bersemangat bf, eh slp..bersemangat waja..ehehhehee

StanNero said...

hehehe xpe...dah paham dah camera korang nie...

oke je kot xde ceoncored2.. kalau ada pun ako buat2 xnamp[ak je la hehee

Puteri Ain said...

hehe macam kenal je...

Cahaya: tak tau pun dia amek gambar kita masa bila... hehehe.. tapi bangga sebab pic kite ade kat blog StanNero ni..hahahahah

whitelilies island: erm tul.. banyak yang ada tangkap..hehehe

StanNero: lain kali... kami perlukan model leleki.. apa ni StanNero kata dah seksi.. tunjukla sikit... heheheh(gelak gatai...)

whitelilies island said...

Puteri Ain:
kalo en.stan xnak jd model, xpe..kite dah ade org baru yg seksi yg mgkn mahu jd model kite..heuheuheuheu....

Puteri Ain said...

whitelilies island : betul.. betul... hehehe...

nak nyanyi sikit:....
kalis rindu.... kalis pilu....

StanNero said...

HAAAAAAhahaha,,,

Ko suruh la kalis jadi model.. jgn tertipu disebalik baju ketat dia ye...


Kekekkeek