2009 Resolution.. aiyakkk!!!

Saturday, January 3, 2009

Arghhh , dah masuk tahun 2009..mcm biasa sentiasa rasa masa cepat berlalu.. umur dah makin lanjut.. sentiasa berharap kehidupan ako selama nie ako sentiasa bermimpi and masih lagi berumur baya2 ZAIM bila terjatuh dari katil...hehehe

2009..soalan klasik tiap tahun, apa azam ko tahun nie ? Sebelum tu ako nak kongsi la ngan korang apa yg sedikit sebanyak yang tercapai dan belum tercapai zaman 2008 yg baru ja terlepas..

Nak kata set azam tahun lepas xde plak, sebAb ako bwk resolution ni dari ako start keje pada tahun 2005.. ako punya prinsip, zaman tgh muda nie better ako ako kutip hutang bnyak2 and tahun sikit.. ako akan buat loan keta, loan motor atau apa2 yg boleh ako habiskan sebelum USIA ako 26 tahun,, that means 2010 la.. alhamdullilah la, rezeki ako di TM ngan part time ako stabil walau ada gak pancaroba sket2..ako manage gak capai target tu..

hujung bulan 2008 ako berjaya tutup buku Loan ako..loan motor and kereta ako dah setel, tapi belum lagi kategori DEBT FREE coz loan2 sampingan cam Credit card, PTPN (sekupang pun xpenah bayau) and the worst my STREAMYX bill la..

Tiap bulan ako kena bayau RM500 coz hutang byk sgt..kenapa bil mahai? mls ako nak explain lagi tapi sebabnya single bill migration gak la..

So ako berharap 2009 nie, ako dah boleh start kumpul and buat life saving banyak2 sket.. Minta2 ako dijauhkan dari godaan beli benda baru!!

APA sekalipun 2008 adalah tahun yang banyak bagi pengalaman baru dalam idup ako.. and agak merubah apa yg korang nampak ako pada tahun 2009. Setiap orang, watak2 protagonis or antagonis yg penah ada dlm hati ako nie.. ako igt sampai bila2... and harap.. ako boleh betulkan semua yg ako buat silap, dan kekalkan apa yg ako pnah buat baik..tambah2 dalam perhubungan antara kawan2 atau family..




AZAM 2009






1) Nak beli LCD baru LG SCARLETT




2) Saving duit tiap bulan, amount dirahsiakan..



3) Nak berimej baru.
4) Nak bersukan tiap hari..
5) Nak create +ve thinking
6) Get more confidence whether in work or social life
7) Nak call sum1 and explain everything .Just hope everthing just like before
8) Get Sexy abs.. can i ? hehehe



AZAM carry forward

1) bayar monthly PTPTN
2) Nak maintain 4 angka dlm buku bank

7 comments:

[sly](^_^) said...

aiseh.. no poem utk tahun baru. but still.. i love your writing. even ayat2 dlm sms pn aku rasa kagum(nmpk sngt bodek). other tahn writing, smua pkara tentang hang aku rasa kagum. the way you face this life.. seriously aku katakn mmg aku sniri x boleh buat bila ditempatkan kat kasut hang. so stan.. may 2009 bring u more than what u expected in a good things. 'the journey to seek the past has ended, the journey to discover the future begin'.

StanNero said...

Poem..

ada tapi masih xcantik la..hehe ..ala SLY poem ako biasa2 ja.. nie gara jatuh cinta ngan Cikgu BI trus asah skill Poem dari zaman sekolah menengah hohohoh..

Tapi dah jarang dah ako publish..korang2 je yg tau pun huhuh.. Oke enough bout that...

Entahlah la SLY, ako lega ako bejaya endure semua tu..hhe berkat sokongan kawan2 juga la..yahh hope 2009 will bring sumthing good, have to keep faith and +ve minded through all da yer..

Nice qoute sly, bring back memories..Countdown to oblivion!

Puteri Ain said...

what u mean sexy????

uetoAya said...

gambate!!

cahaya said...

insyaAllah...mudah2an semua azam hg tercapai. bagus kawan aku ni...hehe

p/s:pe kata azam carry forward yg maintain 4 angka dlm bank tu hg up ke 5 angka (^_^)

chaiyok!chaiyok!

~ xoxo ~

StanNero said...

Ain..

Maksudnya nak perut sy ada pack2 yg padat.. so bila berjalan di gigi pantai sy kelihatan sgt macho sambil memegang surfboard.. paham hehe

ria andini said...

hehhe...1st of all..congrates for 2008..and i will always wish u luck for 2009...bagus kawan aku nih..ada azam..banyak plak tu..

so..tv bila nak p beli?aku plak jadi xsabaq..kekeke..aritu kita tgk LG ka?lupa dah..hehee ;P

1soalan..ang nak bersukan tiap2 hari?r u sure?ang de masa free ke..hehehe perli ni namanya..