Sehari di Sungai Buloh

Sunday, October 26, 2008

Hari Ahad 26 October 2008, pukul 1.10 tgh hari ako baru bangkit dari tido, tu pun nasib si Zaim yg call.. kalau x memang ako lena di ulit mimpi lagi la.. Hari nie kitorang plan nak g Open House Kak MaLa (Assistant Manager Performance & Analysis).

Ako pelik la tahun nie, tahun zaman inflasi, minyak naik makin byk plak org buat open house berbanding tahun lepas..sampai dah xlarat and terpaksa tolak jemputan open house..hehe xpe la semoga semua org dimurahkan rezeki je la..

Rumah Si Mala nie kat SUngai buloh, So kenalah g amik si zaim n aliza.. Aliza nie ako bwk je la sebab nak pinjam keta dia (baguih dia nie xkedekut). Ako malas nak bwk keta ako coz minyak kuat, dah la tgh gawat lepas raya, eksiden la x habis lagi nie. hehhehe.

So sampai la umah si Mala dalam kul 3.30 petang atas direction ZAIM, trus jumpa umah MAla walaupun masing2 xpenah pun lalu sini .. mmg dasat mamat nie bab jalan KL.. bak kata Fakrul, kalau xpandai jalan bukan mat rempit la..hehe.. ako rasa dia nie apply jadi pizza boy comfirm dpt nie..

So selepas Habis event di situ , si Zaim ajak melawat umah Nenek dia di Sungai Buloh pulak.. Mmg masing2 xde hala tuju so xkisah la pun..lagipun bila lagi nak kenai2 sanak saudara kawan2 nie..


~~TErbayang suasana permai desa.. hehe ni umah Nenda Zaim~


Dalam 30 min perjalanan dari umah MALA (campur Traffic jem). Rupanya Zaim ajak melawat tu sebab makcik2 dia dah 2 minggu tak dapat layan ASTRo RIA...suruh tgk tgkkan la apa yg patut pun . Nasib boleh, rupanya just REFRESH installation channel je.SO x sia2 la import si Zaim nie dari jauh.

G umak Nenek tu pas berkenalan ngan makcik2 dia yg sporting.. terasa macam balik kampung sendiri pulak.. Lepas pekena Air oren ngan cokodok..maka Aktiviti kait rambutan bermula..


~~ako penat mengait korang dok makan je



~~harap Aliza ceraikan daun mmg lembap..konon kontrol ayu la tu..




~~kena tangan STan gak baru korang dapat mkn rambutan nie.. ish ish




~~Shot dari mana2 entah.. huhuh..



~~Ada org percaya pokok nie mmg bertelur.. hakhak..

11 comments:

sly said...

rambootann!... pokok aku dh dirancang utk ditebang. so pasni hg mai maybe dh takdak. xtvt mengait moktan dirumah aku n manic sama hg adalah salah satu kenangan terindah aku. ayat mengeluh aku yg biasa.. do we have to go back? do we need to grow up?

cahaya said...

kecik ati akuuuuu.......hg x ajak aku pun. aritu kn aku tny hg nk p ka x sbb aku mmg cuti.....uwaaaa.....lupa kwn nampak. zaim pun sama!!!!!!! xpe2

nway best gak kg si zaim ni (*_*)....nmpk tenang je

(aku menulis dgn hati yg amat terasa)hahahaha.......pedih bak disiat-siat.

kiteorang said...

yu!
jgn lupa ye nasik daging untuk saya. hik3 =P

StanNero said...

Cahaya >> ala last minit la.. cam la hang xtau kami..lagipun hang tanya masa mula2 sekali ja..cam x official je pun..

Jgn mrajuk.. kan ako dah ajau tadi hehe...

Kiteorang >>> hehe ohh, tapi kalau sabtu ahad leh la jugak bwk kat yu.. tgh pikir camne nak bagi nie.. kena uat awai pagi NAsi daging tu,,

ai kena balas balik jelly yu tu..

Sly > huuh tiap kali baca comment hang sentiasa buat ako rasa sedey..Cepat tui masa berlalu.. dah terasa tua dah nie..

whitelilies island said...

uh uuuhhh...sly..u're not alone..
aku pn slalu tanye kat diri sndri soklan tu..

aku rs kite kena pegi neverland..where children never grow up and the adults are the pirates..yahahahaha...

(^_^)

cahaya said...

hehhehe....stan jgn amik ati atas coretan ku ini...no heart feeling la...aku tulis je cam tu tp hati aku x camtu k....u know me rite!

whitelilies island said...

alaa...en.stan tu mmg cenggitu..
dah la garang, kedekut, lupa kwn lak tu..ape nk jd la mamat tu...ish ish ish.....

sly said...

owh whitelillies.. if only neverland does exist.. mau ja aku gantung tinkerbell dlm bilik.

StanNero said...

ishh adasyut..

Hang lupa kan ako blanja hang Maggy goreng kat mamak depan CELCOM zaman kita muda2 dulu...

Kedekut lagi ka... Tapi mmg kena kedekut pun.. ako nak nak beli barang baik tahun 2009 nie..huhuh

cahaya said...

barang baik???

p/s: kadang2 je die kedekut...sbb die penah blaje sy pe...kn stan kn (^-^)

ria andini said...

hmmm...ya ka ang perisi buah tu???rasanya ang dok tgkp gambaq dari awai smp abes jaaa..pastu blakon konon2 jolok buah rambutan tu kann...