Jangan Tutup Lampooo !! Edisi Criter Kronologi Hantu

Friday, March 6, 2009


ini ako list kan ikut experience ako jer la, dari2 experimen yg ako penah wat dulu. so kita lebih paham pasal diaantu ni mungkin leh kurang kan sikit takot korang kat dia hehehehhe.

Mana ako tau? ni eksperimen ngan member ako dulu la sebelum dia kawin, pas dia kawin bini tak bg kuar umah so ako stop la. sorang2 tak berani siut.

so kut ada yg nak kongsi2 sama meh la.


nak panggil antu
- senang jer korang borak je pasal dia, dia datang la. kalau yg baik sikit tu bila korang tukar citer dia blah, tp yg gengster tu korang plak yg kene blah dari situ.


nak detect antu
- tak yah pakai alat cam mat saleh tu, rasa guna tangan je. kalau rasa cam meremang tu korang pusing la sampai rasa tu paling kuat kat situ le dia lepak.


nampak antu - Real depan mata
1. kalau kaco tempat dia mmg dia kaco balik, tu yg satu taman leh nampak hehehe.
2. Dia nak geng la, tp korang yg takot. Cuba korang tegur, sure dia ikut sampai umah.
3. Saka kut, turun kat korang pas tu tak bg mkn. mmg la dia kuar nak mintak makan, kut diam je lapo la plak nanti.
4. korang bela tp tak bagi makan. (bila masa plak ako bela antu?) biasa dapat dari ilmu2 yg merepek la. kut korang ada belajar jampi ntah apa2 korang ingat sapa yg tolong jalankan jampi/ilmu apa2 tu!


nampak antu - imbasan2 tepi mata
1. kat asrama selalu ni, ni biasa dia melintas je. mata kita mmg leh nampak yg camni bila dia melintas. pas tu dengar la cam ada bunyik org masuk toilet la etc2. wat tak tau je pasal dia lalu je tu.


Pindah umah baru - ada antu ke tak?
1. umah lama kene tinggal >40 hari biasa ada squatters la. so time pindah tu paling sempoi cuci umah je. janji suma lantai kene air pon dah ok.
2. wat doa selamat la.
3. Kut degil gak, elok pindah jer. lain la kut sama member ngan dia hehehe.
< nie ako paling byk EXP bab pindah umah nie >

Kaler antu -
putih - paling low level, selalu yg nampak yg ni la. pasal paling banyak.
kaler gelap(cokelat/itam etc) - level atas sket, biasa kat hutan. kalau nampak elok chow je.
kaler2 lain - level atas dua ni, kalau korang leh nampak mmg special case la. tp kalau kene kacau huhuhuhuhu


rasa antu -
1. paling basic sekali meremang la
2. sejuk pon ada gak, cam kat seekers tu siap effect termometer lg
3. Bau busuk/hanyir - ni ako takot sket, pasal terbayang daging reput huhuhu
4. Panas - ni ada gak tp biasa kalau rasa panas ni jin (jin kan dari api)
5. Pening kepala - ni selalu ramai gak yg kene, tp diorg tolak kata migrain je
6. sekeliling nampak lebih gelap - ni ada gak ako kene nak explain kenapa mmg tak tau le
7. rasa berangin - rasa je, tp pokok/daun tak goyang pon.
8. Kenapa kita rasa? - setau ako rasa ni sama cam bila kita tenung belakang orang lain. nanti org tu mesti pusing belakang pasal rasa something. konsep dia sama la, pasal dia tengah konsentret kat kita.


dengar bunyi antu -
1. sorang je dengar yg lain tak - dia target kat sorang je, sebenarnya dengar lam kepala/otak bkn kat telinga. dia mmg leh target sorang je camtu.
2. bunyik2 pelik - pintu la, tapak kaki la, seret rantai la n etc. - ramai leh dengar, ako tak tau lg kenapa. tp ako suspek mmg dia yg gerak kan kut.


antu makan nasik n etc?
1. nasik - yg makan nasik ni biasa yg kene rasuk je
2. buah - mkn zat dia je, rasa manis dia hilang. (tak caya korang try la yg kat pokok2 besar tu)
3. kfc/ayam goreng - ni korang leh xperimen sendiri kalau nak rasa, campak jauh2 pas tu sound la 'wei ni untuk korang'. malam2 sahaja, n bila korang ada rasa meremang. kalau kat hutang time camping lagi masyuuuk.


rasuk kat antu???
1. full takeover - antu yg takeover, kene tolak gerenti terbang punya
2. meracau2/jerit - kalau pegang tenaga cam org normal, nampak je tu. bkn masuk pon. biasa pompuan la, dah dia nampak benda tu mmg takot la.
3. semi mode - kalau penah dengar pasal org yg perangai kuat marah pas tu bila marah mesti kata ako ni nampak ko kecik je!. benda tu kat dlm bdn tapi dia tak takeover, dia lepak jer. tapi bila marah kita dah allow control kat dia so mata kita pon guna mata dia. (benda tu ada yg besau n tinggi beb). Sebab tu kalau marah kene sabarrrr.


ADA sapa2 mau share criter hantu ke..ako ada byk nie..kisah benar hehe..

5 comments:

uetoAya said...

waa mnarik laa citer antu hg!!!..nak lagi citer..

StanNero said...

Woish ako belum criter dah menarik ke,,

tu ako punya kajian je.. dulu adaa gak post lama ako buat pasai ujikaji ako main spirit..zaman2 remaja dulu la xde keje..

Ada criter.. nanti ako kongsi.. kisah benau.. jeng jeng...

teringat masuk umah hantu ngan DILLA.. hehe

whitelilies island said...

aish..terigt lak zmn2 dok hostel dlu..terasa2 dia ade tp wat2 brani je..huhuhuhuhuuu....

EncHantEdLurve said...

mirul,
hang penah pgl antu x,
mcm gne duit syiling tuh...
aku just nk tau tu btul ke x,
sbb syiling tu mmg btui2 gerakkn..
atau ade sense yg len...
hehe

StanNero said...

Hehhe mesti la penah.. leh rujuk post lama ako nie ha...

Memang gerak wooo... ngeri bukan main2...


http://lunchbox.blogmas.com/2007/10/29/ouija-board-spirit-of-the-coin/